Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Izaicina čempionus

Rīgas klubi sāks cīņu par basketbola titulu.

Principiālos dueļos par Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) godalgām VEF Rīga un Rīgas Zeļļi ceturtdien sāks finālsēriju, bet Ventspils un Liepājas komandas divas dienas vēlāk metīsies cīņā par bronzu. Divu galvaspilsētas komandu tikšanās finālā notiks pēc 14 gadu pārtraukuma. Zeļļu spilgtā ienākšana un aktivitātes pašmāju basketbolā kopā ar komandas sekmēm debijas sezonā krietni sašūpojušas pēdējos gados par pārāk mierīgiem kļuvušos dīķa ūdeņus. Tostarp arī abu Rīgas vadošo klubu pārstāvju starpā dzirksteles pašķīdušas ne tikai laukumā, bet arī savstarpējā komunikācijā ārpus tā. Jaunpienācēji ar kautrību nesirgst un uz atsevišķiem VEF Rīga pārstāvju aizrādījumiem par, viņuprāt, apšaubāmām komandas popularizēšanas metodēm nav kavējušies asi atcirst pretī. Komandas šosezon paguvušas samērot spēkus jau piecas reizes. Latvijas – Igaunijas (LatEst) pamatturnīrā uzvaras tika dalītas uz pusēm (93:86 Zeļļiem un 98:77 vefiešiem), bet gan ceturtdaļfinālā (87:72 un 94:87), gan Užavas Latvijas kausa finālā (94:69) visās spēlēs virsroku guva VEF Rīga. Tiesa, teju katra no tikšanās reizēm notika krietni atšķirīgos sastāvos, jo abas komandas dažādu iemeslu dēļ sezonas gaitā bija spiestas meklēt aizvietotājus vadošiem spēlētājiem, bet LatEst ceturtdaļfināls traumas dēļ gāja secen vienam no Zeļļu līderiem Aizejam Osbornam.

Pirms finālsērijas galvaspilsētas klubu divcīņai tika meklēta lielākā iespējamā skatuve, tomēr pagaidām Arēnā Rīga ieplānota tikai viena no spēlēm. Cīņa par titulu ceturtdien sāksies Rimi Olimpiskajā centrā un turpināsies pirmdien sporta namā Daugava.

Kurzemes klubu sāncensība ne tikai basketbola laukumos mērāma jau krietni ilgākā laika periodā. BK Liepāja tajā izaicinās desmitkārtējo valsts čempionu BK Ventspils. Sērija līdz trīs uzvarām sestdien sāksies Ventspilī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi