Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Finanses

Skaidras naudas lietošana lēnām samazinās © DIENA

Bezskaidrās un skaidrās naudas attiecība Latvijā šā gada vasaras beigās bija 71% pret 29%, rāda pētījums Maksājumu radars. To veido Latvijas Banka, un šajā pētījumā ir apkopota jaunākā informācija par Latvijas sabiedrības naudas lietošanas paradumiem, izmantojot tirgus un sociālo pētījumu aģentūras Latvijas fakti veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultātus.

Aizņemties var arī pusmūžā © DIENA

Lai gan Latvijas sabiedrībā pastāv mīts, ka cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma sasniegšanas nav iespējams saņemt aizdevumu mājokļa iegādei, jo bankas baidās no iespējamām grūtībām saistību izpildē, kas kredītņēmējam var rasties, sasniedzot pensionēšanās vecumu, tomēr tas neatbilst patiesībai.

Pasaules otras lielākās kriptovalūtas pārmaiņas: elektroenerģijas patēriņš samazināsies par 99%

Kriptopasaules līderis Bitcoin (BTC) bieži tiek kritizēts saistībā ar lielo enerģijas patēriņu, kas nepieciešams tā ieguves procesā. Savukārt Ethereum (ETH), kas šobrīd ir otra lielākā kriptovalūta pasaulē, sper lielu soli pretējā virzienā, lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu par 99%. Ethereum atrodas pārejas procesā no ieguves uz līdzdalības mehānismu. Līdz ar to jaunu ETH kriptovalūtas vienību radīšanā jeb “rakšanā” nebūs nepieciešams izmantot lielus datoru resursus un vairs netiks patērēta elektroenerģija milzīgos apmēros, norāda Binance pārstāve Latvijā Polina Brotiēra.